Články a recepty

Kristýnka Suchánková a její zkušenosti s jídelníčkem

Mgr. Adéla Nováčková, 8. prosince 2021

Přečtěte si, jaké jsou zkušenosti Kristýnky Suchánkové s jídelníčkem a zda jídelníček splnil její očekávání. 

Řekni mi pár slov o sobě. Jaký je Tvůj příběh?

Se svou postavou jsem nebyla nikdy spokojená, ale zároveň, když byla možnost fastfoodu nebo jiné ,,prasárničky", tak jsem nikdy neodmítla. Mám velmi slabou vůli a to je právě ten důvod, proč neustále začínám znovu a znovu.

Zkoušela jsi nějaký jídelníček už předtím nebo byl tento Tvůj první? Pokud ano, jakou jsi s ním měla zkušenost?

Ano, zkoušela. Nebyl to ale jídelníček na míru, ale takový univerzální řekla bych. Dostala jsem ho od ředitele modelingové firmy, když jsem v 16 letech zkoušela fotomodeling, ovšem pamatuju si, že gramáž jídel byla velmi malá a já často mívala hrozný hlad, očividně jsem nic pořádně nezhubla, protože žádná změna nenastala.

Jak dlouho ses rozhodovala jít do jídelníčku? Co tě nakonec přesvědčilo?

Jediné,  kvůli čemu jsem váhala jít nebo nejít do jídelníčku od tebe bylo to, že jsem v tu dobu vydělávala málo peněz, tak jsem přemýšlela, jestli do toho jít a ,,utrácet". Nakonec jsem si ale řekla že ano, protože jsem opravdu chtěla změnit a právě ty dobře utracené peníze za jídelníček byla taková první motivace, proč to zvládnout.

Jaká byla Tvoje hlavní motivace,  proč začít s jídelníčkem?

Hlavní motivace byla určitě ta, abych se cítila lépe ve svém těle, zároveň abych se více líbila přítelovi.

Co jsi od jídelníčku čekala a splnit jídelníček Tvá očekávání??

Od jídelníčku jsem čekala, že mi pomůže snížit moji váhu a celkově se cítit lépe, což se stalo. Jen díky mojí slabé vůli jsem jídelníček nedržela dlouhodobě, ale v období, když jsem se stravovala podle jídelníčku, mi jídelníček mí očekávání splnil.

Jak dlouho jsi jídelníček držela a jaké byly Tvé výsledky?

Jídelníček jsem držela asi měsíc a váha a centimetry šly krásně dolů. Zhubla jsem asi 4 kg. Ovšem občas jsem ,,uskočila" na jiné jídlo a potom už se mi těžko vracelo k jídelníčku.  Poté jsem několikrát s jídelníčkem začala znovu a znovu, a vždy trochu zhubla, ale poté zase zpět nabrala (ano, moje velmi slabá vůle...)

Všimli si změny lidi z Tvého okolí? Pokud ano, jak na změnu reagovali?

Ano, někteří lidé si té malé změny všimli, ovšem nebyla to žádná výrazná změna. Ale hlavní a největší změnu jsem viděla a pocítila já.

Budeš s jídelníčkem pokračovat i nadále nebo už stačilo? :)

Určitě chci pokračovat, proto jsem Adélku poprosila o jídelníček č.2, aby jsem mohla jídla střídat, aby se stále neopakovaly, jelikož když jsem začínala neustále znovu a znovu, tak už jsem z těch stejných jídel ,,přejezená".

Podporovali Tě při držení jídelníčku Tvoji blízcí nebo jsi držela jídelníček na tajňačku? :)

O jídelníčku věděl jen přítel a sestra, kterým jsem to řekla, ostatním jsem nic neříkala, protože se znám a věděla jsem, že když to nevydržím, tak budu mít akorát ostudu, že jsem ,,machrovala" s jídelníčkem ale ve finále jsem se nic nedokázala.

Měla jsi z něčeho obavy? Jestli ano, jaké a naplnily se??

 Ano, ale pouze z toho, že jídelníček nezvládnu dodržet, což se jakoby stalo, jelikož jsem podle jídelníčku jedla jen měsíc.

Byl pro Tebe začátek s jídelníčkem náročný, pokud ano, co bylo pro Tebe nejnáročnější?

Jediné, co pro mě bylo náročnější, tak byli přípravy toho jídla. Samozřejmě byli v jídelníčku i jídla, které nezabrali ani 5 minut, ale i přesto, že mi chystání jídla na 2 dny dopředu trvalo delší dobu, bavilo mě to:)

Když jsi držela jídelníček, nastal moment, kdy ses chtěla na to vykašlat? 

Ano, jak už jsem popsala výše. Ale nebylo to kvůli tomu jídlu v jídelníčku, tak mi opravdu chutnala, spíš jsem se nechala zlákat fastfoody apod. a proto jsem přestaůa dodržovat jídelníček.

Máš s jídelníčkem spojený nějaký silný zážitek/emoci?

To asi ne, ale věřím, že silný zážitek by se objevil, kdybych jídelníček vydržela držet delší dobu a poté bych si stoupla na váhu a viděla číslo své vysněné váhy.

Co Ti jídelníček dal nebo naopak co Ti jídelníček vzal?  

To asi nedokážu říct, bohužel jsem jídelníček nedržela dlouhou dobu. Každopádně jsem se díky jídelníčku naučila gramáž - když si vařím nějaké jídlo podle sebe, dávám podobnou gramáž, jakou mám v jídelníčku- a také si přidávat k jídlu zeleninu a ovoce.

Doporučila bys  jídelníček svým kamarádkám? 

Na 100 %.

Kristýnka Suchánková a její zkušenosti s jídelníčkem