Francouzské toasty se zakysanou smetanou a banánem
Mgr. Adéla Nováčková, 26. dubna 2020
Francouzské toasty patří mezi mé nejoblíbenější snídaně. Připravila jsem pro vás zdravou verzi se zakysanou smetanou a banánem.
Nutriční hodnoty / 1 ks
Energetická hodnota 536 kJ
19 g sacharidů
6 g bílkovin
3 g tuků
Ingredience / 6 ks
4 polévkové lžíce polotučného mléka
1 ks vejce
6 plátků celozrnného toastového chleba
skořice podle chuti
1 ks banán / 6 toastů
2 lžíce zakysané smetany /6 toastů
Postup:
V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem a skořicí. Toastový chléb namočíme z obou stran do připravené směsi a necháme nasáknout. Poté opékáme z obou stran na mírném plameni. Toasty podáváme se zakysanou smetanou a čerstvým ovocem.