Celozrnná pizza
Mgr. Adéla Nováčková, 29. srpna 2020
Mám tu pro vás slibovaný recept na celozrnnou pizzu, kterou si doma můžete upéct a bez výčitek vychutnat, protože je skvělá.
Nutriční hodnoty na 1/4 pizzy
830 kJ
Sacharidy: 27 g
Bílkoviny: 9 g
Tuky: 6 g
Na pizzu potřebujeme:
Těsto:
120 g celozrnné špaldové mouky
100 ml polotučného mléka
2 lžíce olivového oleje
4 g sušeného droždí
Na pizzu:
1/2 krájených rajčat v plechovce
1 rajče
30 g krůtí šunky
30 g sýru Eidam
30 g kukuřice
oregáno
česnek
nebo cokoliv jiného co máte rádi (tuňák, kuřecí maso, špenát, mozzarellu....)
Postup:
V míse smícháme mouku, droždí, olej a vlažné mléko, osolíme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (cca 1 hodinu). Než nám těsto vykyne, připravíme si rajčatový základ na těsto. Smícháme loupaná rajčata s oregánem a čenekem, a osolíme podle chuti. Vykynuté těsto vyválíme (čím tenčí, tím lepší a chutnější). Na těsto rovnoměrně rozetřeme rajčatový základ, a přidáme ostatní připravené ingredience (šunku, sýr, nakrájené rajče, kukuřici) posypeme oregánem a dáme do předem vyhřáte trouby péct. Pečeme asi 30 minut na 180°C.
A huráááá baštit :) Dejte mi vědět, jak vám pizza chutala.