Články a recepty

Celozrnná pizza

Mgr. Adéla Nováčková, 29. srpna 2020

Mám tu pro vás slibovaný recept na celozrnnou pizzu, kterou si doma můžete upéct a bez výčitek vychutnat, protože je skvělá. 

Nutriční hodnoty na 1/4 pizzy 
830 kJ 
Sacharidy: 27 g 
Bílkoviny: 9 g 
Tuky: 6 g 

Na pizzu potřebujeme: 
Těsto: 
120 g celozrnné špaldové mouky 
100 ml polotučného mléka 
2 lžíce olivového oleje
4 g sušeného droždí
Na pizzu: 
1/2 krájených rajčat v plechovce 
1 rajče 
30 g krůtí šunky 
30 g sýru Eidam 
30 g kukuřice 
oregáno
česnek 
nebo cokoliv jiného co máte rádi (tuňák, kuřecí maso, špenát, mozzarellu....) 

Postup: 
V míse smícháme mouku, droždí, olej a vlažné mléko, osolíme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (cca 1 hodinu). Než nám těsto vykyne, připravíme si rajčatový základ na těsto. Smícháme loupaná rajčata s oregánem a čenekem, a osolíme podle chuti. Vykynuté těsto vyválíme (čím tenčí, tím lepší a chutnější). Na těsto rovnoměrně rozetřeme rajčatový základ, a přidáme ostatní připravené ingredience (šunku, sýr, nakrájené rajče, kukuřici) posypeme oregánem a dáme do předem vyhřáte trouby péct. Pečeme asi 30 minut na 180°C. 
A huráááá baštit :) Dejte mi vědět, jak vám pizza chutala. 

Celozrnná pizza